TEMA 5

5 A Slappna av 8,16

Avspänning

En avspänningsövning för hela kroppen.

5 B Inre spänning 3,43

Avspänning/Visualisering

Det här är en övning som går ut på att upptäcka vilken spänning Du har inom Dig. När Du har gjort övningen en gång kan Du alltid, närsomhelst i vardagen, känna efter var på skalan Du har Din inre spänning. Det är ett bra verktyg till att bli medveten om vad det är som triggar igång Dig till att höja Din inre spänning. När Du memorerar eller noterar resultatet av Din inre spänning får Du möjlighet att jämföra hur Din inre spänning ter sig över tid.

Om Du lever med för hög inre spänning inom Dig går Ditt energisystem på högre varv än vad som är nödvändigt. Över tid kommer det att slita på Din kropp och Du åldras i förtid. För hög inre spänning gör att kroppen kommer att få svårt för att upprätthålla en god kvalité i våra olika system. Det är vanligt att immunförsvaret sjunker och att olika symtom visar sig över tid.

TIPS. Om Du tycker att övningen är för kort och snabb för att Du ska hinna med och visualisera kan Du alltid lyssna på inledningen i en annan övning först och sedan gå över till den här övningen.

5 C Fri från oro 21,38

Avspänning/Visualisering

Med den här övningen får Du möjlighet att frigöra Dig från all oro. Du kan frigöra Dig från oroliga tankar och oroliga känslor. När oro lämnar Din kropp kommer energiflödet i Ditt energisystem att öka. Det brukar resultera i att Du blir gladare och piggare samtidigt som Du känner Dig lugnare och mer harmonisk. När inga oroliga känslor och tankar styr Dig blir Du stabil och trygg i Dig själv.

5 D Lugna magen 19,55

Avspänning/Visualisering

Många människor lägger sin oro i magen. Det kan ge en orolig mage med matsmältningsbesvär och värk. När Du bearbetar Din oro med föregående övning Fri från oro kan Du lägga märke till var någonstans i kroppen Du finner den mesta av Din oro. Om oron ofta finns i magtrakten kan det kännas gott att få lugna magen med den här övningen.

5 E Min egen Ö 20,38

Visualisering

Min egen ö är en övning där allt är möjligt. På Din egen Ö kan Du få allt som Du önskar Dig. För en stund får Du möjlighet att njuta av Din drömtillvaro och uppleva hur det känns när Du har allt som Du kan önska Dig. Du får möjlighet att ha det hur lyxigt som helst. Så var inte blyg. Ta i allt vad Du orkar. Allt som Du drömmer om och längtar till kan Du få Din egen ö.

Det här är en övning som de flesta ofta återkommer till rätt ofta. Det är härligt att vara på sin egen ö och få njuta av allt vad vi har omkring oss. Därför är det bra om Du håller Din ö levande. Du är fri till att ta till Dig vad Du vill. Efter en tid när det inte längre glädjer Dig kan Du ta bort sådant som Du inte längre vill ha. Över tid kan det hända att Du vill byta ut en del av de saker som Du först tog till Dig. På Din egen ö behöver inget stå och skräpa när Du har tröttnat på något. Du kan byta och ta till Dig vad vi vill, så ofta vi vill. Efterhand är det inte ovanligt att Du ändrar uppfattning om vad som är värdefullt. När Du får tillgång till all världens lyx och rikedom kan Du börja se med nya ögon på vad som berikar Dig mest.

Close Menu