TEMA 11

11 A Känn kroppen 21,19

Avspänning

Med den här övningen får Du möjlighet att känna hur Din kropp känns. När Du är avspänd i hela kroppen kan alla Dina muskler slappna av.

11 B Livets cirkel 10,33

Visualisering/Kroppsarbetsövning

Med den här övningen får Du möjlighet att bli medveten om hur väl Du fyller Dina fysiska behov med luft, vatten, näring. Livets cirkel är magisk. Med hjälp av de tre första delarna fylls även den sista delen, rörelsedelen, på. Utan att Du behöver tänka på rörelsedelen fyller den på sig automatisk med hjälp av de tre första delarna. Om Du vill ha koll på Din hälsostatus kan Du regelbundet, förslagsvis varje månad, notera och stämma av Dina resultat i Livets cirkel med hjälp av den här övningen. När Du har lärt Dig tekniken kommer Du kunna läsa av Dina resultat på några sekunder utan att behöva gör övningen..

11 C Stanna upp 7,38

Avspänning/Visualisering

Det är vanligt att vi människor springer framför oss själva. När vi har mycket omkring oss kan stress, press och känslor av otillräcklighet lätt få oss att komma långt utanför oss själva. Med den här övningen får Du möjlighet att lägga märke till vilken närvaro Du har i Din kropp. Vid det här laget är Du säkert bra på att slappna av. Det är bra för nertrappningen är kort. Om Du tycker att det är svårt att få den här övningen att fungera kan det hända att Du behöver en längre nertrappning för att få djupare avspänning. Då kan det vara en god idé att först lyssna på en övning som har längre nertrappning och sedan gå över till den här övningen.

Maia berättar: “Under något år tränade jag Pilates hos en kollega som heter AnnaLisa. En dag satt hon på ett café och såg mig gå på gatan utanför. Nästa gång vi träffades berättade hon hur hon hade sett mig. Hon upplevde att jag gick, eller snarare sprang framför mig själv. Det var som om jag inte var i min egen kropp med min energi. När jag begrundade vad hon hade sagt insåg jag att hon hade rätt. När jag speglade mig själv vid det tillfället kunde jag se hur jag sprang framför mig själv. Jag funderade på om jag hade haft något möte den dagen som jag kanske varit sen till. Men det hade jag inte. Jag sprang framför mig själv ändå. När jag funderade lite till insåg jag att jag alltid har jagat på mig själv. Bråttom till allting. Skynda, skynda. Tack AnnaLisa, för att Du gjorde mig uppmärksam på hur jag använde min energi. Det har varit till stor hjälp att komma till insikt om det.”

11 D Längtan till rörelse 8,28

Avspänning/Visualisering

Längtan till rörelse är en övning som ger Dig möjlighet att låta Din kropp visa Dig vilka rörelser som skulle kännas positiva och roliga. Det är inte alltid som vi är medvetna om vad vår kropp vill och längtar till. När Du förutsättningslöst och villkorslöst lyssnar på Din kropp kan det komma glada överraskningar som Du minst anar.

Maia berättar: ”- Vid ett friskvårdstillfälle för anställda var det en kvinna som blev mycket förvånad efter att ha gjort den här övningen. En hund hade kommit fram till henne. Det visade sig att hon länge hade längtat efter en hund och hennes kropp visade att hon längtade efter långa skogspromenader. Och det var ju vad hunden kunde ge henne. I stunden bestämde hon sig för att nu var det dags att bli med hund. En annan deltagare upptäckte sin längtan till att lära sig bugga. Någon skulle börja på yoga. Det kom fram så många positiva upplevelser som jag hoppas att alla deltagare minns med samma glädje som jag gör.”

11 E Leka på ängen 13,16

Avspänning/Visualisering

Kommer Du ihåg något tillfälle i Ditt liv då Du har varit ett med Din kropp. När det har känts som Du har varit ett med allting inom Dig och med allting omkring Dig. Med hjälp av den här övningen får Du möjlighet att uppleva känslan igen när Du rör Dig fritt på en underbart vacker äng. Det spelar ingen roll hur stel eller orörlig Du känner Dig. När Du låter glädjen i rörelsen sprida ut sig blir Du glad i hela kroppen.

Close Menu