TEMA 2

2 A Känn handen 15,50

Avspänning

I den här övningen får Du möjlighet att träna på att koncentrera Dig och att hålla fokus. När Du släpper tankarna och koncentrerar Dig på att hålla fokus på övningen blir Du automatiskt avspänd i kroppen. När du är avspänd får Din fantasi fritt flöde. När Du är avspänd kan Du visualisera om vad Du vill. I den här övningen handlar det om att hålla fokus på Din hand och en guldkula.

2 B Livets båt 8,57

Visualisering

Om Du vill veta hur Din båt, Din hälsostatus, ser ut är den här övningen till god hjälp. Men det finns en liten varningsflagga. Du behöver vara lyhörd inför Dig själv. Ifall Du känner motstånd till att göra övningen är Du kanske ännu inte redo för att möta Din båt. Det kan vara jobbigt och ibland smärtsamt att möta sin båt. Om Du känner Dig låg och nere kan det vara idé att vänta ett tag. Men det kan också vara så att Du kan få god hjälp att ta Dig ur ett obekvämt tillstånd när Du blir medveten om Din båt. Det är bra om Du känner vad som är bäst för Dig.  

2 B K Livets båt 5,04

Visualisering

Det här är samma övning som 2 B men en kortare variant. K står för kort. När Du är avspänd kommer Du märka att Du har förmåga att visualisera snabbare. När Du är så pass avspänd att Du kan känna in Din båt på bara några sekunder har Du tillgång till ett kraftfullt verktyg som vi kan använda lite då och då i Din vardag. När Du är medveten om hur Din båt ser ut har Du ett verktyg som Du kan hjälpa Dig själv med för att lägga märke till hur Du mår och vart Du är på väg.  

Egentligen behövs inte den här övningen. Det går bra att fritt fantisera om sin båt var som helst och när som helt. När vi känner in oss själva och vill veta hur vår båt ser ut kan vi helt enkelt fantisera om den. Det brukar sällan vara några problem. Kroppen är fantastisk. Den ger oss alla svar vi behöver. Men för att det ska fungera behöver vi vara avspända. Det går inte att vara stressad och ha för hög spänning inom sig. Då funkar det inte. Därför kan det ändå vara bra att använda den här övningen i början. När Du kommit ner i varv kommer Du kunna fantisera om Din båt när Du vill. Det är bra. När Du arbetar med Dig själv och ser över Din båt lite då och då kommer Du över tid lägga märke till positiva förändringar.

2 D Kompassen 11,40

Kroppsarbetsövning/Visualisering

Det här är den första kroppsarbetsövningen. Det innebär att det är en övning där Du med hjälp av visualisering får möjlighet att bli mer närvarande i Ditt hjärta, i Dig själv. Närhet, värme och kärlek är Ditt viktigaste behov. Enklaste vägen till att få Ditt behov fyllt är att se till så Du är mer närvarande i Ditt hjärta än i Ditt huvud. Som jag har sagt tidigare handlar det inte om hjärtat som pumpar blodet. I mitten av Ditt bröst finns Ditt känslohjärta, Ditt jag. När Du är närvarande i Ditt känslohjärta har Du större möjlighet att fylla Ditt behov med närhet, värme och kärlek. Men det är inte nog med det. I Ditt hjärta finns nycklarna till att fylla alla Dina behov. I Ditt hjärta finns nycklarna till att fylla Ditt högsta behov av självförverkligande.

2 E Blomsterträdgården 13,40

Visualisering

En underbart vacker blomsterträdgård kan vara en härlig plats att vara på. När Du vilar i det härliga gröna gräset och känner jordens och himlens energier får Du bra balans i hela kroppen.

Close Menu