TEMA 10

10 A Ta en paus 5,36

Avspänning

Att få bada och flyta omkring i mjukt, varmt vatten gör Dig avspänd i hela kroppen.

10 B Förankringar kort version 3,26

Visualisering/Kroppsarbetsövning

Med den här övningen får Du möjlighet att lägga märke till ifall Du har några förankringar som hindrar oss i livets flöde. Det här är en kort version.

10 C Förankringar lång version 8,45

Visualisering/Kroppsarbetsövning

Med den här övningen får Du möjlighet att lägga märke till ifall Du har några förankringar som hindrar Dig i livets flöde. Det här är en lång version ifall Du behöver längre avspänning för att komma ner i visualiseringsläge.

10 D Fri från förankringar 20,26

Visualisering/ Kroppsarbetsövning

Om Du upptäcker att Du sitter fast i något som håller kvar Din båt ger den här övningen Dig möjlighet att frigöra Dig på ett kärleksfullt sätt. Villkorslös kärlek har inga band. Den villkorslösa kärleken är fri. Men det är vanligt att vi människor knyter an med förankringar till dem vi älskar. Förankringar hindrar oss och dem vi är förankrade till att leva sitt liv fullt ut. Det är inte bara människor som Du kan vara förankrade till. Du kan vara fäst till saker, till olika positioner i arbetslivet, föreningslivet, religiösa samfund, idrott mm. Alla slags saker som Du har förankringar till hindrar Dig från att leva Ditt liv så som Du vill och egentligen längtar till.

Förankringar handlar alltid om Dig själv. Det är Du som knyter an och förankrar Dig i andra/annat. Det är Du som håller fast. När Du arbetar med Dina förankringar lugnt, tryggt och säkert med att endast arbeta med en förankring i taget minskar Du risken för att Du ska må dåligt eller att den kommer tillbaka. Men se upp! Förankringar är som kryckor. Är Du van vid att luta Dig mot dem eller ha dem som stöd och trygghet i Ditt liv kan det hända att de kommer tillbaka många gånger innan Du blir av med dem för gott.

VARNING! Kanske vill Du frigöra Dig och rensa ut så mycket som möjligt på en gång. Men som sagt. Arbeta endast med en förankring i taget i Din egen takt. Lyssna på Din kropp. Blir det för mycket kan det hända att Du märker av illamående, oro eller ångest. Det betyder att Din kropp har fått nog för nu. Du behöver göra uppehåll innan Du fortsätter med fler förankringar. Tänk på att en del förankringar kan ha varit med Dig under lång tid. Kanske hela Ditt liv. Det är inte gjort i en handvändning att frigöra sig från dem. Så var lyhörd och inkännande till Dig själv. Var snäll till Dig själv. Det kan hända att Du känner Dig trött och ur slag efter att ha frigjort Dig från en förankring. Det är helt i sin ordning. I sådana fall kan det vara en god idé att vänta ett tag med att frigöra Dig från fler förankringar. Tänk på att det är energier Du arbetar med. Ibland kan hela Ditt energisystem behöva ställa om sig till ett nytt läge. Förankringar ligger ofta på olika utvecklingsplan. En del kommer Du helt enkelt inte åt förrän Du är mogen för det. Att frigöra sig från alla sina förankringar kan ta flera år. När Du låter det få ta den tid Du behöver blir det som bäst för Dig.

10 E Släpp taget 13,32

Visualisering

Det här är en frigörande övning där Du får möjlighet att öka Din tillit till att livet alltid vill Dig väl. i den här övningen får Du möjlighet att träna på att lugnt släppa taget och låta Dig förras till en lugn plats där solen värmer.

10 F Glädje på mina axlar 16,00

Kroppsarbetsövning/Visualisering

Utan att vara medvetna om det kan vi lägga en massa ansvar på våra axlar. I den här övningen får Du möjlighet att bli medvetna om ifall Du bär något på Dina axlar. Tyngder av ansvar kan ta sig vilka energiformer som helst. Det enda Du behöver ha på Dina axlar är glädje.

© 2018 Alltec Lära o Hälsa i Ale AB, All rights reserved
Close Menu